voetbalzone

Coach Rosenborg stapt op na zege op Valencia

25 okt 2007, 11:25
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2007, 11:25
Advertentie
Rosenborg BK heeft donderdagochtend in goed overleg afscheid genomen van trainer Knut Tørum. Ondanks de winst op Valencia woensdagavond in het kader van de Champions League komt de beslissing van de Noorse club niet als een verrassing.

Rosenborg is niet meer de club van weleer en dat is duidelijk te zien in de Noorse competitie. De ploeg uit Trondheim bezet een zesde plaats en zag hoe SK Brann Bergen afgelopen maandag de champagne ontkurkte. “Rosenborg is een prachtige club, maar ik wil niet mijn baan ten koste van alles behouden”, vertelde Tørum. “Ik verlaat de club met een hoop mooie ervaringen.”

Tørum nam vorig jaar tijdelijk de baan over van de zieke Per-Mathias Høgmo, maar de landstitel resulteerde in een vast contract. “Ik heb mijn best gedaan, maar aan de hand de ranglijst is duidelijk te zien dat we geen goed jaar achter de rug hebben. Met name de laatste weken waren zwaar.”

Rosenborg-preses Terje Svendsen gaf toe dat de magere resultaten de oorzaak zijn van het vertrek van Tørum. “We geven niet alleen de coach de schuld. Hij heeft ons immers vorig jaar de landstitel bezorgd. Dat vergeten we zeker niet." Rosenborg heeft inmiddels Trond Henriksen aangesteld tot aan het einde van het kalenderjaar.

In de afgelopen vijf jaar stonden vijf coaches aan het roer bij de 20-voudig landskampioen: Åge Hareide, Ola By Rise, Per Joar Hansen, Høgmo en Tørum. Rosenborg staat tweede in Groep B van het miljoenenbal met één punt voorsprong op Valencia, de komende tegenstander op 6 november.
Bezig met laden …