voetbalzone

Coach slaat alles kort en klein en krijgt ontslag

16 apr 2008, 09:05
Laatst bijgewerkt: 16 apr 2008, 09:05
Advertentie
Het is in Colombia het seizoen van de ongedisciplineerde trainers. Mario Alberto Vanemerak werd dinsdag door Millonarios de laan uitgestuurd, nadat hij vorige week een kleedkamerdeur intrapte en een boiler de vernieling inhielp.

De eigenzinnige Argentijnse coach was na de competitienederlaag tegen Pasto (2-0) woedend en ging in de kleedkamer tekeer tegen zijn spelers. Van het meubilair bleef vervolgens weinig over. De Colombiaanse voetbalbond greep in en schorste het heethoofd voor liefst drie maanden.

Werkgever Millonarios zag geen andere oplossing dan hem te ontslaan. Zeker nadat de ploeg bij Bocaya Chico met 4-0 onderuit ging. "Het is een combinatie van de behaalde resultaten en zijn gedrag buiten de lijnen", gaf voorzitter Juan Carlos López toe. "We betreuren het incident. Mario is een geweldige persoonlijkheid."

Het is niet de eerste maal dat een trainer dit seizoen in Colombia in opspraak komt. Negen coaches moesten de tribunes opzoeken, waarvan vijf zelfs twee keer. Diego Umana, trainer van America, werd liefst elf wedstrijden geschorst, nadat hij zijn collega van Deportivo Cali van een rake vuistslag voorzag.
Bezig met laden …