voetbalzone

Coach Smith bereid om zonder contract verder te werken bij Rangers

Matthijs van Laar07 apr 2010, 11:05
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2010, 11:05
Advertentie

Glasgow Rangers-coach Walter Smith heeft zijn club een mooie geste gedaan. De oefenmeester is al maanden in afwachting van een nieuw contract, maar vanwege de penibele financiële situatie komt het daar maar niet van. De 62-jarige Smith heeft The Gers daarom aangeboden zonder contract verder te gaan. “Ik zie het niet graag gebeuren, maar ik kijk niet naar mijn eigen belang. Dat van de club staat voorop.”

/

Smith, die binnenkort zo goed als zeker kampioen van Schotland zal worden met de Rangers, heeft nog een verbintenis tot aan het einde van dit seizoen. Normaliter zou de club allang zijn gaan praten, ware het niet dat de schuldenlast van 35 miljoen euro de onderhandelingen tegenhoudt. Smith gunt zijn werkgever echter de tijd om een oplossing te zoeken. “De afspraken zijn helder. We werken samen totdat er duidelijkheid is”, zegt hij tegen de BBC.

Eén van de negatieve gevolgen van de financiële perikelen is dat de club waarschijnlijk niks kan doen op de transfermarkt. “Ik hoop dat het meevalt, maar we moeten eerlijk zijn. We hebben nu eenmaal te kampen met deze problemen en dus weten we precies wat we komende zomer kunnen doen: helemaal niks.”

Bezig met laden …