voetbalzone

Coach van AZ-opponent gekozen tot beste hoofdtrainer van de Serie A

Bart Kruyt27 feb 2012, 17:15
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2012, 17:15
Advertentie

AZ probeert binnenkort om Udinese uit te schakelen in de Europa League en weet dat dit nog erg lastig zal gaan worden. I Zebrette kwalificeerden zich vorig seizoen voor de voorronde van de Champions League, waar het sneuvelde tegen Arsenal, en ook dit seizoen gaat het ondanks het vertrek van sterspeler Alexis Sánchez uitstekend. Udinese staat momenteel derde in de Serie A.

/

Coach van het succeselftal is Francesco Guidolin en hij is maandag door zijn collega's gekozen als beste trainer van het afgelopen seizoen in de Serie A. Guidolin verzamelde met Udinese het hoogste puntenaantal in de clubhistorie en eindigde als vierde, waardoor de ploeg zich dus mocht proberen te plaatsen voor de Champions League. Dat lukte niet: Arsenal was net te sterk.

Udinese doet het nu prima in de Europa League, waarin het AZ tegenkomt, en draait ook in de Serie A goed. Enkel Juventus en AC Milan hebben meer punten: Udinese staat derde. Guidolin was verrast door zijn persoonlijke prijs: "Dit had ik niet verwacht. Ik bedank Udinese en alle spelers hiervoor. De prijs draag ik aan hen op, en aan mijn ouders", zei hij geëmotioneerd.

Bezig met laden …