voetbalzone

Cocu baalt: 'In Eindhoven of Groningen zit het stadion wel vol'

Matthijs van Laar31 jul 2015, 17:02
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2015, 17:02
Advertentie

Aankomende zondag gaat het Nederlandse voetbalseizoen officieel van start. Kampioen PSV neemt het dan in de Amsterdam ArenA op tegen bekerwinnaar FC Groningen. Voor de Eindhovenaren een mooie gelegenheid om de prijzenkast verder te vullen, al kijkt coach Phillip Cocu met gemengde gevoelens uit naar de ontmoeting. Hij baalt er stevig van dat het stadion van Ajax slechts voor de helft gevuld zal zijn.

voetbalzone

"Dat vind ik jammer. Zo'n wedstrijd zou eigenlijk een feestje moeten zijn voor de fans, zowel voor die van FC Groningen als van ons", zei hij tijdens de persconferentie, waar ook collega Erwin van de Looi aanschoof. "Als deze wedstrijden in Groningen of Eindhoven plaatsvindt, had het stadion vol gezeten." Cocu vindt dat de KNVB in de toekomst iets met die suggestie moet doen.

Desalniettemin beloofde de oefenmeester dat zijn spelers er vol voor zullen gaan. "Het is een prijs, en die willen wij winnen." PSV zal het duel beginnen met Luuk de Jong als aanvoerder, maar of dat zo blijft, zal moeten blijken. Cocu is er namelijk nog niet over uit wie de rol van de naar Newcastle United vertrokken Georginio Wijnaldum overneemt. "Als de selectie compleet is aan het begin van de competitie, maak ik dat bekend", besloot hij.

Bezig met laden …