voetbalzone

Cocu benieuwd naar Dzsudzsák en co: ‘Zal een moeilijke wedstrijd worden’

Erik van Dam29 aug 2014, 17:25
Laatst bijgewerkt: 29 aug 2014, 17:25
Advertentie

PSV won donderdagavond uit bij Shakhtyor Soligorsk met 0-2 en verzekerde zich van een plaats in de groepsfase van de Europa League. Daarna werd de terugreis naar Eindhoven ingezet en vrijdagmiddag blikte trainer Phillip Cocu alweer vooruit op het weekend. Ook gaf hij zijn analyse van de loting voor PSV. Dat treft tegenstanders uit Rusland, Griekenland en Portugal.

voetbalzone

Dynamo Moskou is op papier de sterkste van de drie opponenten. Met Alexander Büttner, Douglas en ex-PSV’er Balázs Dzsudzsák heeft men drie bekende namen onder contract staan. In de Russische competitie finishten de Moskovieten vorig seizoen als vierde en op dit moment wordt de derde plaats ingenomen, na vijf speelronden. “Zij hebben heel veel kwaliteit in huis, dat zal een moeilijke wedstrijd worden”, aldus Cocu.

Daarna besprak hij kort Panathinaikos. “Een grote club, een aansprekende tegenstander en traditioneel één van de grootste clubs van Griekenland. Estoril is misschien iets onbekender, maar zij hebben vorig jaar in Portugal een uitstekend seizoen gehad. Het is een pittige groep die we hebben getroffen. Maar dat daar zie ik ook meteen de uitdaging in”, sprak de hoofdtrainer van PSV. Vorig seizoen waren de opponenten minder aansprekend, weet hij nog.

Toen bond PSV de strijd aan met Ludogorets Razgrad, Chernomorets Odessa en Dinamo Zagreb en hield het na de groepsfase meteen op. Nu wil Cocu dat PSV laat zien dat het zich kan meten met Dynamo Moskou, Panathinaikos en Estoril. “Dit verandert niets aan onze doelstelling. Het zijn in mijn ogen aansprekende tegenstanders, het worden zes interessante wedstrijden. We willen overwinteren en daar gaan we ook vol voor.”

Bezig met laden …