Cocu blijft op vijftiende plek met Fenerbahçe na nieuw puntenverlies

Dominic Mostert20 okt 2018, 19:52
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2018, 19:52

Phillip Cocu is er nog niet in geslaagd om het tij te keren bij Fenerbahçe. Zaterdag wist de topclub uit Istanbul niet te winnen op bezoek bij Sivasspor (0-0), waardoor men vijftiende blijft staan in de Süper Lig. Fenerbahçe heeft nu al vier wedstrijden op rij niet gewonnen in de competitie en zou maandag nog ingehaald kunnen worden door Rizespor.

Dat Fenerbahçe dringend behoefte had aan een overwinning, was aan het veldspel niet direct af te zien. De bezoekers probeerden het spel te maken met georganiseerd voetbal, maar kwam niet vaak in het vijandelijke strafschopgebied. In de eerste helft vuurde Sivasspor meer doelpogingen af, bijvoorbeeld met een kopbal van Hakan Arslan na voorbereidend werk van Robinho. Even daarvoor zorgde Muhammet Demir voor dreiging uit een vrije trap van circa dertig meter.

In de tweede helft liet Robinho zich opnieuw gelden met een gevaarlijk schot, terwijl Gabriel Torje ook dicht bij een doelpunt was. Fenerbahçe, overigens met Ferdi Kadioglu op de bank, klopte eveneens aan de poort. Sivasspor-doelman Tolgahan Acar moest ingrijpen na pogingen van onder meer Elif Elmas en uiteindelijk bleef het bij 0-0. Cocu heeft slechts drie van zijn twaalf officiële wedstrijden gewonnen.