voetbalzone

Cocu: ‘Competitievervalsing? Dat gaat me wel erg ver’

Daniel Cabot Kerkdijk05 apr 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2015, 00:00
Advertentie
voetbalzone

Alfred Schreuder stelde zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen PSV naar eigen zeggen 'de op dit moment beste elf spelers' op. FC Twente had in de eigen Grolsch Veste echter weinig te vertellen; er werd met liefst 0-5 verloren van de koploper. “Een aantal spelers heeft vandaag (zaterdag, red.) niet gebracht wat we van hen hadden verwacht”, erkende de oefenmeester via de officiële kanalen van de club uit Enschede.

Schreuder kampte zaterdag met diverse geblesseerde spelers en twijfelgevallen en wilde met oog op de naderende halve finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle geen risico’s nemen. Hakim Ziyech was geschorst. “Dinsdag, in de beker is een aantal andere spelers er weer bij. Tegen PSV hebben we het team met op dit moment de beste elf opgesteld, de meest frisse spelers, want die heb je nodig in een topwedstrijd”, zo stelde Schreuder.

Phillip Cocu verdedigde de keuze van Schreuder. “Competitievervalsing? Hij heeft een bepaalde afweging gemaakt. Met spelers die niet honderd procent fit zijn, had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Bovendien had Renato Tapia een lange reis in de benen. Om dat nou te veroordelen, gaat me wel erg ver”, doelde de oefenmeester van PSV op de interlandverplichtingen van de tiener uit Peru.

Bezig met laden …