voetbalzone

Cocu: ‘Daar ben ik niet mee bezig, dan kun je beter thuisblijven’

Robin Bruggeman05 dec 2016, 20:42
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2016, 20:42
Advertentie

PSV draait de laatste paar weken niet geweldig en de Eindhovenaren liepen afgelopen zaterdag tegen Roda JC Kerkrade opnieuw tegen puntverlies aan. Dinsdagavond staat er met de Champions League-kraker tegen FK Rostov een belangrijke wedstrijd op het programma: PSV moet winnen om een ticket voor de Europa League af te dwingen. Phillip Cocu wil niet te veel stilstaan bij de recente tegenvallers.

/

“In de sport heb je wel eens momenten dat het tegenzit en juist dan moet je je kop omhoog houden en je rug rechten. Wij gaan vol voor de overwinning en dat is ons uitgangspunt, wij denken niet vanuit het negatieve. Dit zijn de mooiste wedstrijden. Er staat druk op omdat je moet winnen”, tekende Voetbal International op tijdens een perspraatje. “Plaatsing voor de Europa League zou juist een goed gevoel geven. Ik ben niet bezig met ‘wat als-scenario's’. Als je zo gaat denken, kun je beter thuisblijven.”

Oleksandr Zinchenko trof Rostov al in de Russische Premjer Liga en hoopt zijn teamgenoten wat wijzer te kunnen maken over de speelstijl van de tegenstander. Voor de Manchester City-huurling is het duidelijk dat de Russen achterin en op het middenveld moeilijk te kloppen zijn: “We hopen de sleutels te vinden om hun verdediging open te breken.”

Bezig met laden …