voetbalzone

Cocu: 'De eerste keer dat ik bij mijn ploeg zag dat er geen geloof meer was'

Bart Kruyt20 mrt 2016, 18:40
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2016, 18:40
Advertentie

PSV hield Atlético Madrid afgelopen dinsdag nog 120 minuten van het scoren af, maar keek zondag al na 72 seconden tegen een achterstand aan tegen Ajax. Arek Milik werd niet goed in de gaten gehouden en werd gevonden door Joël Veltman, waarna hij de 0-1 binnen kon koppen. Phillip Cocu baalde daar enorm van: “Dramatisch hoe we daar stonden, dat mag nooit gebeuren.”

/

Na de vroege openingstreffer pakte PSV het wel goed op en de thuisploeg was in het restant van de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij. Er kwamen ook wel kansen en PSV dacht twee keer recht te hebben op een strafschop, maar de gelijkmaker zat er niet in. In de tweede helft ging het een stuk moeizamer bij de Eindhovenaren.

“De batterij was niet zo vol meer, we verloren meer duels en oogden minder fris”, analyseerde Cocu voor de camera van FOX Sports. “Maar dat had ook met Ajax te maken, zij speelden compact met de linies dicht op elkaar.” Anwar El Ghazi maakte de 0-2 en dat bleek de beslissing te zijn. “Het is de eerste keer dat ik bij mijn ploeg zag dat er geen geloof meer was om de 2-2 te maken. We hebben er alles aan gedaan, maar het was niet genoeg om Ajax te verslaan”, aldus Cocu.

Na de uitschakeling in de Champions League is dit de tweede dreun binnen een paar dagen tijd die PSV moet zien te verwerken. “Het heeft minder goed uitgepakt dat we hadden gehoopt”, zei Cocu. “We gaan ons nu concentreren op de laatste zes wedstrijden. Daar zullen we alles in stoppen en dan afwachten wat Ajax doet.”

Bezig met laden …