Cocu: ‘Deze wedstrijd past inderdaad goed in leerproces waarin we zitten’

Peter Nusselder03 aug 2013, 21:55
Laatst bijgewerkt: 03 aug 2013, 21:55

Phillip Cocu had alle reden om tevreden te zijn, nadat PSV zaterdagavond van ADO Den Haag had gewonnen. Het zinde de trainer weliswaar niet dat de thuisploeg het in de slotfase nog spannend maakte door de 2-3 te scoren, maar de overwinning van de Eindhovenaren was niettemin verdiend.

/

Cocu keek dan ook met een positief gevoel terug op de eerste wedstrijd van zijn jonge elftal in de Eredivisie en had gezien hoe PSV een groot gedeelte van de eerste helft de touwtjes in handen had. Georginio Wijnaldum, ADO-middenvelder Danny Holla (eigen doel) en Jetro Willems zorgen er in amper een half uur voor dat de gasten op een 0-3 voorsprong kwamen. “Daarna ging het iets te gemakzuchtig”, blijft Cocyu kritisch.

“De passing was niet goed en we liepen met de bal”, vervolgt de coach in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Cocu gaf zijn formatie de opdracht om ADO in de tweede helft niet terug te laten komen. “Dat lukte tot de slotfase, waarin ADO alle risico’s nam. Al bij al ben ik tevreden, deze wedstrijd past inderdaad goed in het leerproces waarin we zitten.”