voetbalzone

Cocu: ‘Er is bij ons op transfergebied minder gebeurd dan verwacht’

Bart Kruyt09 sep 2016, 14:16
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2016, 14:16
Advertentie

Nu de transfermarkt gesloten is, weet Phillip Cocu met welke selectie hij moet gaan proberen om de landstitel te verdedigen. De coach hield in de slotfase van de transferperiode nog rekening met een vertrek van Luciano Narsingh en Jetro Willems, die allebei over een aflopend contract beschikken en wel wat voelen voor een buitenlands avontuur, maar zij bleven in Eindhoven.

/

Van de basiskrachten bij PSV vertrok alleen Jeffrey Bruma. “Er is bij ons op transfergebied minder gebeurd dan ik had verwacht”, zegt Cocu op de website van PSV. “Ik heb altijd gezegd dat een aantal mutaties in de selectie goed is voor een groep. Wij zijn tevreden hoe het uiteindelijk is verlopen. Er heerst een goede balans tussen spelers die zijn gekomen en vertrokken. Ik denk dat wij op hetzelfde niveau zitten als vorig jaar.”

PSV wist zich in de slotfase van de transferwindow nog te versterken met Siem de Jong en Oleksandr Zinchenko, maar zij zullen dit weekend nog niet in actie komen tegen NEC. De Jong doet vrijdagavond met Jong PSV mee tegen NAC Breda, terwijl Zinchenko nog niet helemaal fit is. Cocu geeft aan dat het duel met NEC te vroeg komt voor de huurling van Manchester City.

Bezig met laden …