voetbalzone

Cocu geeft toe: 'We houden Janssen in de gaten'

Matthijs van Laar01 apr 2016, 16:06
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 16:06
Advertentie
/

Na zijn positieve optreden tegen Engeland zijn inmiddels meer clubs in Europa op de hoogte van Vincent Janssen, maar de spits van AZ maakt in de Eredivisie uiteraard al langer indruk. Phillip Cocu gaf vrijdagmiddag zelfs te kennen dat de goalgetter al een tijdje nadrukkelijk wordt gevolgd door scouts van PSV.

“Zelfs het verschil vóór en ná de winterstop is opvallend. Zo heeft hij zijn stappen elk jaar gemaakt. Hij heeft zich snel aangepast aan het niveau waarop hij is gaan spelen”, spreekt de coach vol lof over de 21-jarige aanvaller, die afgelopen dinsdag op Wembley goed was voor de 1-1 en de assist leverde bij de 1-2 van Luciano Narsingh.

Het feit dat PSV al beschikt over Luuk de Jong, doet niks af aan de belangstelling van de regerend kampioen. “Spelers die opvallen houden wij in de gaten en volgen we”, zegt hij in gesprek met Omroep Brabant. “Luuk is echt een aanspeelpunt voor een team. Koppend ook heel sterk. Janssen speelt veel vanuit de beweging. Ze hebben dus verschillende kwaliteiten maar zijn allebei heel goede spitsen.”

Bezig met laden …