voetbalzone

Cocu had voorkeur voor komst Ruiz: 'Niet haalbaar'

Bart Kruyt03 feb 2015, 06:15
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2015, 06:15
Advertentie

PSV hoopte in de slotfase van de transferperiode nog een nieuwe aanvaller te kunnen aantrekken, als opvolger van de geblesseerd geraakte Florian Jozefzoon. Er kwam echter niemand: Marcel Brands zegt dat hij 'diverse lijntjes' heeft uitgegooid, maar dat er geen haalbare versterking werd gevonden. Phillip Cocu zal het met de huidige selectie moeten doen.

voetbalzone

De coach wilde graag nog een extra aanvaller hebben en had een voorkeur voor Bryan Ruiz, die vorig jaar ook al op huurbasis voor PSV speelde. Hij kent de competitie en de club dus al, maar het prijskaartje was te hoog. "Ruiz is een geweldige speler, maar daar hingen bepaalde voorwaarden aan, die niet haalbaar waren", zegt Cocu in De Telegraaf.

"Als trainer had ik daar wel een voorkeur voor, maar als club hebben we te maken met het totaalplaatje van zaken als spelerssalarissen en begroting. De situatie binnen de club is wat dat betreft veranderd ten opzichte van een jaar geleden", aldus de oefenmeester. Ruiz liet zich verhuren aan Levante, al is het nog even de vraag of die overgang door zal gaan; Fulham vulde namelijk 1 juli 2016 in als einddatum van de verhuur, en niet 1 juli 2015. De club uit Londen kwam te laat achter de fout, waardoor alle partijen nu in afwachting zijn van de FIFA.

Bezig met laden …