voetbalzone

Cocu heeft vertrouwen: 'Als hij zo traint als nu, is er niets aan de hand'

Daniel Cabot Kerkdijk06 jul 2013, 11:10
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2013, 11:10
Advertentie

Ruim een jaar geleden lag de wereld aan de voeten van Jetro Willems. Hij veroverde als achttienjarige een basisplaats bij PSV, werd in de EK-selectie van het Nederlands elftal opgenomen en was zelfs basiskracht in de drie verloren groepsduels. De bevestiging van zijn opmars bleef afgelopen seizoen echter uit: hij kreeg te maken met een terugslag.

/

Dick Advocaat uitte regelmatig kritiek op Willems, die niet verder kwam dan achttien duels in de Eredivisie. Opvolger Phillip Cocu heeft veel vertrouwen in de nog altijd maar negentienjarige linksback. "Als hij zo traint als nu, is er niets aan de hand. Maar ik denk tegelijkertijd dat het niet helemaal raar is als zo'n jongen even een moeilijke periode kent", vertelt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad.

"Hij is een goed voorbeeld van een getalenteerde speler die snel is gekomen en die moet voelen dat hij concurrentie heeft", analyseert Cocu. "Daarom mag er van mij nog wel een linksback naast Willems bijkomen." PSV nam vorige maand afscheid van Erik Pieters, die voor 3,5 miljoen euro naar Stoke City vertrok.

Bezig met laden …