voetbalzone

Cocu is enthousiast: ‘Een heerlijke speler, echt een pure voetballer’

Erik van Dam10 sep 2016, 11:48
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2016, 11:48
Advertentie
/

PSV kreeg deze zomer de beschikking over Oleksandr Zinchenko, die op huurbasis kon worden overgenomen van Manchester City. Na zijn goede prestaties bij FC Ufa in Rusland raakte PSV al geïnteresseerd, maar de Engelsen strikten Zinchenko. Dat hij nu toch in Eindhoven zit is een mooie opsteker voor PSV en Phillip Cocu is enthousiast over wat hij ziet bij de talentvolle middenvelder.

“Een heerlijke speler, echt een pure voetballer. Een goeie touch in z’n linkerbeen, goed in het positiespel: een beweeglijke speler”, somt Cocu lovend op in gesprek met PSV TV. “Hij heeft lichte klachten overgehouden aan de interland met Oekraïne, dus we hebben wel voorzichtig met ‘m getraind. Een beetje met de handrem erop.”

“Maar het is een leergierige speler, die rustdagen vindt-ie niets. Hij wil elke dag trainen, dus dat zijn prettige jongens om mee te werken”, aldus Cocu bij het clubkanaal. Het is afwachten of Zinchenko zaterdag al kan debuteren in de uitwedstrijd tegen NEC. Dinsdag speelt PSV in de Champions League tegen Atlético Madrid en vijf dagen later wacht de kraker tegen Feyenoord in het Philips Stadion.

Bezig met laden …