voetbalzone

Cocu op zijn hoede: 'Anders heeft die zege op Ajax weinig waarde gehad'

Matthijs van Laar16 okt 2015, 13:59
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2015, 13:59
Advertentie

Op papier wacht PSV dit weekend een van de meest eenvoudige thuisduels van het seizoen. De Eindhovenaren krijgen zaterdagavond bezoek van Excelsior, dat tot de degradatiekandidaten wordt gerekend. Voor coach Phillip Cocu ligt zijn taak er dan ook vooral in om zijn spelers te behoeden voor onderschatting. “Anders heeft die zege op Ajax weinig waarde gehad”, zei hij vrijdagmiddag.

voetbalzone

Groot pluspunt ten opzichte van het duel in Amsterdam, voor de interlandperiode, is dat Luuk de Jong weer terug is. De spits viel in september geblesseerd uit in het duel met NEC, maar is hersteld én inzetbaar. Dat geldt nog niet voor Jetro Willems. Ook hij is op de weg terug, maar de linksback raakte tijdens een training opnieuw licht geblesseerd. Volgens Cocu is het leed niet al te ernstig.

“We gaan intern evalueren wanneer hij zijn rentree zal maken. Ik wil daarbij nog niet te ver op de zaken vooruit lopen, maar Wolfsburg-uit (komende woensdag, red.) komt hoogstwaarschijnlijk nog iets te vroeg voor hem”, gaf hij te kennen. Maxime Lestienne ontbreekt ook nog steeds: de Belgische aanvaller verloor onlangs zijn moeder en heeft van de club alle tijd gekregen om te rouwen. Hij is zaterdag wel aanwezig als toeschouwer.

Bezig met laden …