voetbalzone

Cocu overweegt ‘overbodige’ verdediger in te zetten: ‘Volwaardig selectielid’

Peter Nusselder19 sep 2013, 10:05
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2013, 10:05
Advertentie

Er leek bij PSV geen plaats meer voor Mathias ‘Zanka’ Jörgensen, maar de Deense verdediger mag misschien toch hopen op speeltijd in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. In de Eredivisie zit dat er voorlopig niet in voor de geschorste stopper, maar in de Europa League is hij wel inzetbaar.

/

Het kan niet worden uitgesloten dat Jörgensen donderdagavond in actie komt tegen het Bulgaarse Ludogorets. Trainer Phillip Cocu doet normaal gesproken een beroep op Jeffrey Bruma en Karim Rekik in het hart van de defensie, en nadat laatstgenoemde geblesseerd raakte gaf de PSV-coach het vertrouwen aan de achttienjarige Jorrit Hendrix.

In de aanloop naar het Europese treffen schijnt Cocu echter toch te overwegen om Jörgensen in het team te zetten. De oefenmeester houdt de optie in ieder geval open: “Hij is een volwaardig lid van onze selectie”, maakt Cocu duidelijk in gesprek met De Telegraaf. “Op basis van elke training en wedstrijd bepalen we welke spelers er gaan spelen.” In de Nederlandse competitie zit Jörgensen momenteel en schorsing uit, nadat hij tijdens een wedstrijd met Jong PSV een rode kaart kreeg.

Bezig met laden …