voetbalzone

Cocu: 'PSV wil overwinteren in de Champions League'

Matthijs van Laar10 aug 2015, 15:11
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2015, 15:11
Advertentie
voetbalzone

PSV hoopt dit seizoen een voorname rol te spelen in Europa. De landskampioen heeft zichzelf ten doel gesteld om te overwinteren, het liefst in de Champions League. Dat verklaarde Phillip Cocu maandag tijdens de persconferentie waar hij vooruitblikte op het eerste duel van het nieuwe seizoen, uit bij ADO Den Haag.

De doelstellingen zijn volgens de coach helder. “Dat zijn de titel pakken, langer meedoen om de beker en Europees overwinteren. Al moeten we de loting van de Champions League wel afwachten”, hield hij nog wel een slag om de arm. Zo stuitte Ajax de afgelopen seizoenen steevast op topploegen uit Spanje, Engeland en Duitsland, wat de missie ernstig bemoeilijkte.

Cocu liet tevens weten dat hij voor het treffen in Den Haag over een nagenoeg fitte spelersgroep beschikt. Op de langer geblesseerde Jetro Willems, Menno Koch en Florian Jozefzoon na kan hij op al zijn spelers een beroep doen. De oefenmeester gaf tevens te kennen zijn huidige groep spelers in potentie net zo sterk te vinden als vorig jaar. Het vertrek van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum is volgens hem goed opgevangen. Als vervanger van Karim Rekik hoopt PSV nog altijd Héctor Moreno te strikken.

Bezig met laden …