voetbalzone

Cocu realistisch: 'Willems is klaar voor een stap hogerop'

Bart Kruyt05 mrt 2016, 06:15
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2016, 06:15
Advertentie

Als coach van PSV hoopt Phillip Cocu natuurlijk dat Jetro Willems nog een seizoen in Eindhoven zal blijven, maar de oefenmeester is van mening dat zijn linksback eigenlijk wel toe is aan een stap hogerop. Willems is teruggekeerd van een zware blessure, die hem de gehele eerste seizoenshelft aan de kant hield, maar speelt sinds zijn rentree alsof hij nooit is weggeweest.

/

Willems heeft nog een contract dat tot de zomer van 2017 doorloopt en op het moment ziet het er niet naar uit dat hij zal gaan bijtekenen. “Als coach hoop je natuurlijk dat zo’n speler bij je team blijft, maar ik kan me voorstellen, dat na een aantal jaren in de Nederlandse top te hebben gespeeld, er een moment komt waarop je de stap gaat zetten”, zegt Cocu in De Telegraaf.

“Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Jetro naar een club toe kan die groter is dan PSV”, vervolgt de coach. Volgens Cocu heeft Willems eigenlijk alles wat een back nodig heeft: op jonge leeftijd (21) heeft hij al heel veel ervaring, hij is tweebenig, heeft een goede trap, is snel en wendbaar. Cocu denkt ook niet dat Willems al op zijn top zit: “Als je kijkt wat hij bij ons al presteert, dan denk ik dat er voor hem een heel mooie toekomst aan zit te komen.”

Bezig met laden …