voetbalzone

Cocu sprak al met Pröpper: transfersom rond vijf miljoen

Erik van Dam20 jun 2015, 10:01
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2015, 10:01
Advertentie

PSV houdt rekening met een vertrek van Georginio Wijnaldum. Zenit Sint-Petersburg bracht als eerste een officieel bod ter waarde van ruim tien miljoen euro uit op de middenvelder, maar PSV sloeg dat af. Men weet in Eindhoven echter dat Zenit vast terugkomt en dat er nog meer clubs interesse hebben. Als Wijnaldum de deur dichttrekt, kan Davy Pröpper arriveren als zijn opvolger.

voetbalzone

Het Eindhovens Dagblad weet dat Pröpper min of meer in de startblokken staat. PSV-coach Phillip Cocu heeft reeds met hem gesproken. Mogelijk hoeft de Vitesse-middenvelder niet te wachten tot Wijnaldum weggaat, maar kan hij ook al komen wanneer PSV afscheid neemt van Marcel Ritzmaier of Oscar Hiljemark. Zij staan allebei te koop en de club wil respectievelijk één en twee miljoen euro voor hen ontvangen.

Pröpper op zijn beurt kost vijf miljoen euro, weet de regionale krant. De 23-jarige middenvelder speelt al zijn hele loopbaan voor Vitesse en heeft 133 wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam staan. Hij beleefde afgelopen seizoen als het ware zijn tweede doorbraak in Arnhem en werd en passant geselecteerd voor Oranje. Guus Hiddink liet hem twee weken geleden debuteren tegen de Verenigde Staten (3-4 verlies).

Bezig met laden …