voetbalzone

Cocu: 'We hebben bewust besloten om het Luuk niet te vertellen'

Matthijs van Laar11 dec 2015, 13:29
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2015, 13:29
Advertentie
voetbalzone

Na de euforie van de zege op CSKA Moskou gaat de focus van de spelers van PSV langzaam over op het duel met Roda JC Kerkrade. Op papier mag dat de landskampioen geen problemen opleveren, al waarschuwde Phillip Cocu zijn spelers vrijdag wel voor overmoed. Daarnaast had hij goed nieuws over Maxime Lestienne en Luciano Narsingh en kwam Luuk de Jong aan bod.

Laatstgenoemde scoorde dinsdag tegen CSKA en was daarmee van grote waarde, maar hij zag ook een gele kaart. De spits mist daardoor de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League. Hij verklaarde na het duel met de Russen dat hij vooraf niet op de hoogte was gesteld van het feit dat hij op scherp stond. “Dat hebben we bewust niet gedaan”, zei Cocu vrijdag. “Dan ga je toch anders een wedstrijd in.”

De oefenmeester liet tevens weten dat Lestienne en Narsingh op de weg terug zijn. De Belgische buitenspeler kwam maandenlang niet in actie wegens het overlijden van zijn beide ouders, terwijl Narsingh al een aantal weken langs de kant staat met een blessure. Cocu verwacht de twee vleugelaanvallers nog voor de winterstop terug. Het duel met Roda JC komt nog wel te vroeg. De Eindhovenaren treden daarna nog aan tegen Heracles (beker) en PEC Zwolle (competitie).

Bezig met laden …