voetbalzone

Cocu: ‘We hebben de doelstelling behaald, maar we kunnen en moeten beter’

Robin Bruggeman31 jul 2016, 21:15
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2016, 21:15
Advertentie

Phillip Cocu kreeg zondagavond door een 0-1 overwinning van PSV op Feyenoord het gewenste resultaat en voor de trainer was het alweer zijn vijfde prijs als eindverantwoordelijke in Eindhoven. Ondanks de overwinning zag de oefenmeester echter ook genoeg dingen die nog niet helemaal goed liepen in zijn team en hij denkt dat PSV nog beter kan presteren dan het in de Amsterdam ArenA liet zien.

/

“De doelstelling was om te winnen en dat hebben we gedaan”, vertelde hij aan FOX Sports. “We kunnen beter en moeten ook beter. Het begin was slordig, maar ik vond ons in de eerste helft wel steeds sterker worden. We bepaalden toen de wedstrijd. In de tweede helft verdedigden we de voorsprong te veel en maakten we verkeerde keuzes. Sommigen hebben nog wat nodig om scherp te blijven.”

Volgens Cocu maakten sommige spelers naarmate de wedstrijd vorderde de verkeerde keuzes. Door vermoeidheid kwam PSV niet veel verder dan de bal naar voren spelen, terwijl Feyenoord in de jacht op de gelijkmaker ook gaten liet vallen.

Bezig met laden …