voetbalzone

Cocu: 'Ze staan te laag, ik vind het nog steeds een goed elftal'

Matthijs van Laar23 okt 2015, 14:14
Laatst bijgewerkt: 23 okt 2015, 14:14
Advertentie

PSV verspeelde vorige week dure punten tegen Excelsior en ging vervolgens onderuit bij VfL Wolfsburg. De uitwedstrijd bij FC Twente van zaterdagavond is volgens Phillip Cocu de ideale gelegenheid om de bittere nasmaak van die resultaten weg te spoelen. De coach van de Eindhovenaren is echter op zijn hoede.

voetbalzone

FC Twente won dit jaar pas twee keer en staat dertiende, maar volgens Cocu doet die positie geen recht aan de kwaliteiten van de spelers die collega René Hake tot zijn beschikking heeft. “Ik heb het idee dat het daar rustiger aan het worden is. Er is meer structuur en ze spelen met veel jongens uit eigen jeugd die allen veel talent hebben. Ze staan te laag voor de kwaliteiten die ze hebben”, zegt hij op de website van PSV. “Ik vind het nog steeds een goed elftal.”

Cocu hamert erop dat zijn spelers de volle negentig minuten scherp en geconcentreerd blijven. Dat kostte zijn elftal afgelopen woensdag in Wolfsburg de kop. “Dat een tegenstander in staat is om in negentig minuten iets te creëren is natuurlijk, maar de scherpte vroeg in de wedstrijd, vanaf de aftrap of in de eindfase is zeker een aandachtspuntje voor ons”, stelt hij.

PSV moet het zaterdagavond om 19.45 in ieder geval doen zonder Simon Poulsen. De Deense stand-in van de ook al geblesseerde Jetro Willems viel uit in het duel met de Duitsers en wordt onderzocht. Mogelijk wordt zijn plek achterin overgenomen door Jordy de Wijs, die tegen Wolfsburg mocht debuteren.

Bezig met laden …