Cody Gakpo en Diogo Jota voorkomen pijnlijke oefennederlaag van Liverpool

Noel Korteweg19 jul 2023, 20:30
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 20:30

Liverpool heeft woensdagavond in de slotfase gewonnen van de Duitse tweede divisionist Karlsruher SC. De Engelsen kwamen op een 2-1 achterstand, maar doelpunten van Cody Gakpo en Diogo Jota waren uiteindelijk genoeg voor de overwinning: 2-4. Darwin Núñez opende de score voor the Reds; Lars Stindl en Sebastian Jung namen de thuistreffers voor hun rekening.

Liverpool begon met de grote namen aan de aftrap. Zo stonden onder anderen Virgil van Dijk, Ibrahima Konaté, Andrew Robertson, Trent Alexander-Arnold, Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah, Núñez en Luis Díaz in de basis. Gakpo begon op de bank in het Wildparkstadion. Jordan Henderson ontbrak: de aanvoerder gaat Liverpool verlaten voor Al-Ettifaq, waar hij Steven Gerrard treft. The Reds kwamen al na twee minuten spelen op voorsprong tegen de Duitsers. Núñez kreeg de bal mee van Salah, waarna eerstgenoemde probeerde om de Egyptenaar te bereiken op de penaltystip.

Salah kwam alleen niet helemaal lekker uit met zijn stappen, waardoor hij de bal weer teruglegde op Núñez. De Uruguayaan kon vervolgens met links vrij simpel binnenschuiven: 0-1. Na een kans van Salah was het Karlsruher dat meer mogelijkheden ging creëren. Zo namen Jérôme Gondorf en Stindl het vijandelijke doel onder vuur, maar zij wisten Caoimhín Kelleher niet te passeren. Ruim vijf minuten voor rust lukte het Stindl wél om op het scorebord te komen. De Duitse aanvallende middenvelder annex spits nam een voorzet van Marvin Wanitzek vol op de pantoffel en schoot via de onderkant van de lat snoeihard raak: 1-1.

Klopp haalde zijn volledige basiselftal naar de kant in de rust en liet onder anderen Gakpo, Jota en Alexis Mac Allister hun opwachting maken. De invallers zagen hoe Karlsruher vijf minuten na de start van het tweede bedrijf op voorsprong kwam. Stindl nam een bal van achteruit knap aan en stuurde Jung weg op de rechterflank. De back kon in de korte hoek raak schieten: 2-1. Gakpo nam twintig minuten voor tijd de gelijkmaker voor zijn rekening. De ex-PSV'er schoot uit de draai achter Karlsruher-doelman Patrick Drewes: 2-2. Jota werkte in de 92ste minuut de 2-3 binnen, om een minuut later ook de 2-4 te maken.