voetbalzone

Cody Gakpo heeft zijn eerste basisplaats bij Liverpool te pakken

Jonathan van Haaster07 jan 2023, 19:18
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2023, 19:18
Advertentie

Cody Gakpo heeft zijn eerste basisplaats als speler van Liverpool te pakken. De vleugelaanvaller start in het duel met Wolverhampton Wanderers om de FA Cup als linksbuiten geposteerd. De Nederlander assisteert voorin Darwin Núñez en Mohamed Salah.

Het is sinds zijn overgang van PSV voor het eerst dat Gakpo bij de wedstrijdselectie van the Reds zit. De Oranje-international, die op het WK drie keer wist te scoren, werd na dat toernooi beloond met een transfer naar de Engelse topclub voor een bedrag van rond de vijftig miljoen euro. Gakpo krijgt nu direct het vertrouwen van manager Jürgen Klopp.

Liverpool start met Alisson Becker op doel. De verdediging wordt van rechts naar links gevormd door Trent Alexander-Arnold, Joël Matip, Ibrahima Konaté en Andrew Robertson. Op het middenveld kiest Klopp voor Jordan Henderson, Fabinho en en Thiago. Salah staat op de rechtsbuitenpositie geposteerd, terwijl Gakpo de linkerflank bestrijkt. Nunez is de spits van dienst. Het duel met the Wolves vangt om 21.00 uur Nederlandse tijd aan.

Opstelling Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson; Henderson, Fabinho, Thiago; Salah, Núñez, Gakpo.

Opstelling Wolverhampton Wanderers: Sarkic; Lembikisa, Collins, Toti, Jonny; Traoré, Neves, Hodge, Aït Nouri; Jiménez, Guedes.

Bezig met laden …