voetbalzone

Cole erkent: ‘Op een dag wil ik zelf zien hoe hij het er vanaf brengt’

Daniel Cabot Kerkdijk30 okt 2013, 08:35
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2013, 08:35
Advertentie

Ashley Cole werd niet zo lang geleden met diverse clubs in het buitenland in verband gebracht, maar het lijkt erop dat hij zijn toekomst bij Chelsea ziet. De linksback, die in december zijn 33e verjaardag viert, wil na dit seizoen nog een voetbaljaargang aan de club van manager José Mourinho verbonden blijven. Hij weet wie zijn opvolger moet worden en dat is niet Patrick van Aanholt.

/

Cole ziet het namelijk zitten in zijn ploeggenoot Ryan Bertrand, die in de afgelopen twee jaar tot 57 optredens in de hoofdmacht van Chelsea kwam. “Ik heb nog een contract tot volgend jaar zomer. Maar ik hoop langer te blijven. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin. Ik heb hier een mooie loopbaan en uiteraard wil ik langer blijven als de club dat ook wil.”

“Op een dag zullen ze mij moeten vervangen”, erkent Cole, die zijn loopbaan bij Arsenal startte en medio 2006 naar stadsgenoot Chelsea overstapte. “Bertrand kan op mijn positie spelen en op een dag wil ik zelf zien hoe hij het er vanaf brengt. De tijd dat ik mijn loopbaan beëindig komt eraan.” Van Aanholt speelt ook dit seizoen op huurbasis voor Vitesse.

Bezig met laden …