Collega Sarpong blinkt uit met sensationele inzet vanaf de middenlijn

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2011, 14:05
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2011, 14:05

Real Sociedad verzamelde tot zondag twee punten uit de laatste acht duels in de Primera División, maar zondag wonnen de Basken eindelijk weer eens een wedstrijd. Op bezoek bij Real Betis, dat nu al negen speeldagen op rij niet heeft gewonnen, zegevierde het team van Philippe Montanier met 2-3.

Het hoogtepunt van het duel in Sevilla was zonder meer het winnende doelpunt van Iñigo Martínez in blessuretijd. De bezoekers veroverden de bal op hun eigen helft en de verdediger annex middenvelder zag hoe Casto te ver voor zijn doel stond. Met een precieze inzet zorgde Martínez voor de winnende treffer.

Real Sociedad, met Jeffrey Sarpong negentig minuten op de bank, stond na ruim een uur spelen met 0-2 voor, maar liet Real Betis toch nog op gelijke hoogte komen. De treffer van Martínez zorgt ervoor dat Real Sociedad naar de twaalfde plaats stijgt en Montanier weer rustiger kan ademhalen. Dat geldt niet voor zijn collega Pepe Mel, die in het begin van het seizoen na vier overwinningen op rij nog alom geprezen werd. Na de vierde speeldag werd echter niet meer gewonnen.