voetbalzone

Collega springt op de bres: ‘Messi is Messi, als het moet staat hij er altijd’

Gijs Freriks22 jun 2014, 22:00
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 22:00
Advertentie

Argentinië won zaterdag met 1-0 van Iran, maar daarmee was ook alles wel gezegd. Het aanvalstrio Ángel Di María-Sergio Agüero-Lionel Messi kon niet imponeren, hoewel laatstgenoemde de WK-groepswedstrijd wel met een schitterend schot besliste. Di María trekt zich niet veel van de kritiek op het spel van Argentinië aan.

voetbalzone

“Ik ben tevreden met de manier waarop wij spelen”, vertelde de buitenspeler van Real Madrid zondag tijdens de persconferentie in Belo Horizonte. “Het is niet makkelijk als teams met elf man achter de bal spelen, dan is het bijna onmogelijk. Als Messi van die afstand niet schiet, dan wordt het moeilijk om te scoren. En Messi is Messi, hij staat er altijd wanneer het moet. Ik denk dat we op de goede weg zitten en we hebben een goede wedstrijd gespeeld.”

Tijdens het persmoment nam het journaille daar geen genoegen mee. De verslaggevers bleven zich afvragen hoe Argentinië toch zo flets kon spelen tegen Iran, op papier de zwakste broeder van Groep F: “We hebben onze twee wedstrijden toch gewonnen? En dat is niet gemakkelijk. In de knock-outfase speel je tegen tegenstanders die willen aanvallen. Iedereen weet dat Argentinië sterker is wanneer het ruimte krijgt”, aldus Di María. Los Albicelestes nemen het woensdag op tegen Nigeria.


Bezig met laden …