voetbalzone

Collega's en journalisten vinden Ribéry beste speler van de Bundesliga

Matthijs van Laar02 jan 2013, 08:15
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2013, 08:15
Advertentie

Bayern München is dit seizoen niet te stuiten. Na een halve speelronde bedraagt de voorsprong op de Duitse concurrentie al negen punten en ook in de Champions League gaat het crescendo. De uitblinkers van de eerste vijf maanden werden woensdag in het zonnetje gezet: Franck Ribéry werd met overmacht verkozen tot beste speler van de eerste seizoenshelft.

/

De Franse aanvaller werd door 35,3 procent van zijn collega’s uitgeroepen tot meest opvallende/waardevolle speler. Daarmee bleef hij Borussia Dortmunds Marco Reus (13,4 procent) ruimschoots voor. Ook de sportjournalisten beoordelen de prestaties van Ribéry als buitengewoon: in de categorie aanvallende buitenspelers wordt de linkervleugelaanvaller als enige aangemerkt als ‘wereldklasse’. Thomas Müller eindigde als tweede en kreeg het predikaat ‘internationale klasse’ opgespeld.

Philipp Lahm viel dezelfde eer ten beurt. Hij is volgens de stemgerechtigde journalisten de enige vleugelverdediger in de Bundesliga van internationale klasse. Arjen Robben, die het grootste gedeelte van de eerste seizoenshelft geblesseerd was, komt nergens terug in de lijstjes. De Zwitser Xherdan Shaqiri en de Oostenrijker David Alaba kregen wel eervolle vermeldingen.

Bezig met laden …