voetbalzone

Collega’s krijgen gegijzelde en gemartelde prof weer op vrije voeten

Thijs Post27 apr 2013, 10:40
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2013, 10:40
Advertentie

Vasco da Gama-middenvelder Bernardo Vieira de Souza, voetbalnaam Bernardo, zal in de toekomst wel beter uitkijken als hij op stap gaat met een vrouw. De 22-jarige middenvelder werd ontvoerd en vermoedelijk ook gemarteld omdat hij een afspraakje had met een vriendin van een kopstuk uit het criminele circuit van de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

/

Bernardo herstelt van een zware knieblessure en tijdens zijn revalidatieperiode begaf hij zich wat vaker in het uitgaansleven. Daar leerde hij Dayana Rodrigues kennen, een knappe blondine. De twee hadden het gezellig samen, maar later zou blijken dat Rodrigues ook het liefje was van een van de machtigste criminelen van Rio de Janeiro. Toen de crimineel de verhouding tussen de voetballer en zijn vriendin ontdekte besloot hij de twee te ontvoeren.

De aanvallende middenvelder werd in gijzeling gehouden in een huis van een van de bendeleden. Naar verluidt werd hij gemarteld en de overspelige vrouw werd zelfs vijf keer in haar been geschoten. Opmerkelijk genoeg werd Bernardo niet bevrijd door de politie, maar door collega-voetballers. Wellington Silva van Fluminense en Charles van Palmeiras traden op als onderhandelaars en zij wisten hun competitiegenoot weer op vrije voeten te krijgen.

Vrijdag plaatste Bernardo een foto op het medium Instagram om de wereld te laten zien dat hij in orde is. “Ik heb met hem gesproken en wij geven hem alle steun”, laat sportief directeur René Simoes van Vasco da Gama optekenen. “Wij zullen hem ook steunen in gerechtelijke stappen die wij als club ook zullen ondernemen.” De onfortuinlijke Bernardo speelde in totaal 29 competitiewedstrijden voor Vasco, zijn laatste duel speelde hij in oktober 2012 op huurbasis bij Santos.

Bezig met laden …