voetbalzone

Collega’s verkiezen Schwarzer tot beste van Australië

11 jun 2009, 15:59
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2009, 15:59
Advertentie
Doelman Mark Schwarzer is donderdag in Sydney gekroond tot beste Australische voetballer van het afgelopen seizoen. De 36-jarige sluitpost van het Engelse Fulham had de uitverkiezing met name te danken aan het feit dat hij in de tweede fase van de WK-kwalificatie in de Aziatische zone geen enkele tegentreffer hoefde te incasseren. Ook zijn prestaties met Fulham speelden een belangrijke rol.



Nadat Australië zich betrekkelijk eenvoudig door de eerste ronde heen worstelde, kwamen de Socceroos terecht in een groep met Japan, Bahrein, Qatar en Oezbekistan. Zonder probleem rolde de ploeg van bondscoach Pim Verbeek ook door die poule heen, onder meer door in zeven duels geen enkel doelpunt tegen te krijgen. Een record.

Daarnaast is Schwarzer de speler met de langste staat van dienst als international van de A-ploeg. De lange sluitpost debuteerde zestien jaar geleden, op 31 juli 1993, in een uitwedstrijd tegen Canada. Afgelopen donderdag na de wedstrijd tegen Bahrein (2-0 winst) werd hij in het zonnetje gezet door de voetbalbond.
Bezig met laden …