voetbalzone

Collins John gaat na succesvolle stage verder bij Chicago Fire

Bart Kruyt13 mrt 2010, 09:16
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2010, 09:16
Advertentie

Collins John zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Staten. De voormalig aanvaller van FC Twente en Fulham, die in het afgelopen half jaar weinig indruk maakte bij Roeselare, heeft een contract getekend bij Chicago Fire. Hij komt transfervrij over, nadat hij eerder een succesvolle stage had afgewerkt.

John (24) werd een half jaar geleden als grote aankoop gepresenteerd door Roeselare, maar kon weinig laten zien bij de ploeg van Dennis van Wijk. De aanvaller begon zeven keer, maar scoren deed hij niet. Twee maanden geleden besloten beide partijen de contractuele samenwerking voortijdig te beëindigen.

De Nederlander was eerder wegens disciplinaire redenen al teruggezet naar de beloften, wat niet de eerste keer was in zijn loopbaan. Vorig seizoen overkwam hem bij NEC hetzelfde, omdat hij ‘niet aan de norm’ voldeed. In Chicago is men desondanks blij met zijn komst: “Collins is een getalenteerde speler en zal een grote toegevoegde waarde zijn voor onze club. Hij is een snelle en sterke spits met een neusje voor de goal”, zei technisch directeur Frank Klopas.

Bezig met laden …