Colombia en nog drie landen danken doelpuntenmachine Falcao

Daniel Cabot Kerkdijk10 jul 2011, 22:51
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2011, 22:51

Colombia heeft zich zondag voor de kwartfinale van de Copa América geplaatst. Het team van Hernán Darío Gómez was in Santa Fe een maatje te groot voor Bolivia: 2-0. FC Porto-smaakmaker Radamel Falcao nam voor rust beide doelpunten voor zijn rekening. Colombia speelt komende zaterdag tegen de beste nummer drie. Zoals het er nu naar uitziet, zal dat Paraguay of wellicht Uruguay zijn. De Colombianen incasseerden in zeven van hun laatste tien duels geen enkel tegendoelpunt. Chili, Venezuela en Peru zijn door het resultaat officieus verzekerd van een plaats bij de laatste acht.

/

In de beginfase was de creativiteit ver te zoeken. Beide landen speelden op balbezit en waren niet van plan om geforceerd naar een doelpunt op zoek te gaan. In de vijftiende minuut nam Colombia de leiding. Na goed voorbereidend werk van Dayro Moreno schoot Falcao koel de bal achter Carlos Arias: 1-0. Bolivia was in aanvallend opzicht onmachtig en incasseerde na een klein half uur spelen opnieuw een tegentreffer. Pablo Armero betrad het strafschopgebied en werd door Quispe Amador belemmerd. Falcao schoot vanaf elf meter zijn tweede doelpunt binnen: 2-0. Het is voor de aanvaller van FC Porto alweer doelpunt nummer 23 van het kalenderjaar 2011.

Colombia domineerde de krachtmeting en ook bij balverlies leek Bolivia nimmer in staat om een aansluitingstreffer te produceren. Het ontbrak het team van Gustavo Quinteros aan daadkracht in de eindpass. Na de onderbreking verhoogde Bolivia het tempo in de wedstrijd. Colombia hield uitstekend stand en liet na om het duel voortijdig in het slot te gooien. Moreno, Falcao, Hugo Rodallega en invaller Juan Cuadrado lieten allen na om de 3-0 op het scorebord te zetten. De beste kans voor Bolivia was een kwartier voor tijd. Na een individuele actie schoot Soliz Jhasmany Campos op doel en stond doelman Luis Enrique Martinez een doelpunt in de weg.