Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Colombia plaatst zich aan de hand van ongrijpbare Díaz en gulle James voor kwartfinale Copa América

Laatste update:

Colombia heeft zich verzekerd van de kwartfinale op de Copa América. Los Cafeteros waren in Glendale, Arizona met 3-0 te sterk voor Costa Rica en eindigen hoe dan ook bij de beste twee in Groep D. Luis Díaz, Davinson Sánchez en Jhon Córdoba maakten de treffers voor Colombia, dat zes punten heeft na twee duels en het in de laatste groepswedstrijd opneemt tegen Brazilië. Costa Rica, dat één punt heeft, moet tegelijkertijd winnen van Paraguay om kans te houden op de kwartfinale.

Bij Colombia was Sánchez de enige ex-Eredivisionist die in de basis begon. Santiago Arias en Luis Sinisterra zaten op de bank en zouden ook niet invallen. James Rodríguez was de spelmaker achter spits Córdoba, die vanaf de zijkanten ondersteund werd door Díaz en Jhon Arias. Aan de kant van Costa Rica stond voormalig FC Twente-topschutter Manfred Ugalde in de basis, evenals collega-aanvallers Warren Madrigal en Álvaro Zamora.

Colombia was vooraf de torenhoge favoriet, ondanks dat Costa Rica in de eerste speelronde zeer verrassend een punt pakte tegen Brazilië (0-0). Colombia liet zien waarom het de favoriet was en trok direct ten aanval. Het leidde in de zevende minuut tot de eerste serieuze mogelijkheid. Richard Ríos gaf scherp voor en zag Díaz net naast koppen van een kleine tien meter voor het doel.

Costa Rica kreeg al snel een tegenvaller te verwerken toen Ugalde voor de bal ging, maar vooral Sánchez raakte en een gele prent kreeg. Ugalde, die ook al geel kreeg tegen Brazilië, moet het laatste, cruciale duel met Paraguay missen. Enkele minuten later was de ongrijpbare Díaz vertrokken op de linkerflank. De vleugelspeler van Liverpool legde strak terug op randje zestien, waar James zijn poging richting de verre hoek knap gekeerd zag worden door doelman Patrick Sequeira.

Diezelfde Sequeira vertolkte na een klein half uur spelen een negatieve hoofdrol. De goalie van UD Ibiza sprintte uit zijn doel om een lange bal te onderscheppen, maar schatte de situatie verkeerd in en torpedeerde Córdoba. Arbiter Gustavo Tejera floot zonder twijfel voor een strafschop, die genomen leek te worden door James. De aanvoerder schonk de bal echter aan Díaz, die de duizenden Colombianen op de tribunes liet juichen: 1-0.

Sánchez kreeg al voor rust meerdere prima mogelijkheden om zijn naam op het scorebord te krijgen. Een hoekschop werd niet goed verwerkt door de Costa Ricaanse verdediging, waarna Sánchez zijn acrobatische volley hard over het doel van Sequeira schoot. De ex-Ajacied kreeg daarnaast twee kopkansen, die hij niet wist te benutten.

Ugalde werd al in de rust gewisseld voor Joel Campbell, maar ook de ex-speler van Arsenal, tegenwoordig spelend in zijn thuisland voor LD Alajuelense, wist het tij niet te keren. Costa Rica bleef zich beperken tot verdedigen en zou uiteindelijk slechts één schot op doel krijgen. Na een klein uur spelen was het duel gespeeld. Arias slingerde een hoekschop voor het doel, waar Sánchez met een krachtige kopbal de verre hoek vond: 2-0.

De 3-0 viel enkele minuten later al. Sánchez dribbelde het middenveld in en legde af op James, die nog altijd liet zien over een heerlijke steekpass te beschikken. Córdoba schatte de pass op waarde, dacht niet na en vond met een poeier de juiste kant van het zijnet: 3-0. De gele kaart die de Krasnodar-spits kreeg voor het uittrekken van zijn shirt, nam hij voor lief.

Wetende dat de kwartfinale in de tas zat, haalde Colombia zijn voet van het gaspedaal. De manschappen van bondscoach Nestor Lorenzo kwamen nog eenmaal dicht bij een treffer. Díaz werd de diepte ingestuurd, kapte en gaf perfect mee in de loop van Yaser Asprilla. De invaller kreeg een schietkans vanaf randje zestien, maar werd vanuit Costa Ricaans perspectief net genoeg gehinderd en schoot ternauwernood naast.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Colombia met Oezbekistan nu het land met wereldwijd de langste actieve serie wedstrijden zonder verlies, 25 sinds maart 2022. Ze zijn aardig uit het dal (geen plaatsing voor WK in Qatar) aan het kruipen. Op wereldniveau blijft het een matige selectie, met overwegend spelers uit de Mexicaanse en Braziliaanse competitie, of van niveau Crystal Palace, Krasnodar. Maar het lijkt een hechte groep onder deze trainer en daarmee kunnen ze best de halve finale halen. Stadions dit toernooi in Amerika gevuld met latinos zonder green card lijkt mij, bizar om de aantallen te zien.

29 juni 2024 om 07:55
0

Waarom zijn het gelijk illegalen dan? Roep je dat ook over de oranjezee in Duitsland.. typisch weer. Ook die opmerking uit het dal klimmen, Colombia plaatst zich vaker niet dan wel. Ken je feiten

29 juni 2024 om 13:42
0

Suurbier kom naar Colombia en vraag de mensen hier of la sele in een dal zat of niet. Als je je meestal plaatst, en dan een WK mist door belabberd voetbal en gigantisch gebrek aan scorend vermogen, hoe wil je dat dan noemen? Dan zat je in een dal. En daar komen ze nu uit. Niet zo eigenwijs doen.

29 juni 2024 om 15:27
0

Hoef ze het niet te vragen, kan het zelf beantwoorden. Zoals ik al zei vaker niet dan wel en dat weten we zelf dondersgoed.

29 juni 2024 om 08:34
0

Denk dat je je er ook wel op verkijkt hoeveel legale latinos er in the VS wonen en werken hoor. Je generaliseert behoorlijk door ze op die manier weg te zetten. Het toernooi mag blij zijn met die passie, anders zaten de stadions nog minder vol dan dat ze nu zitten. Het toernooi is een beetje een deceptie tot nu toe als je het vergelijkt met de sfeer en hoeveelheden supporters op het EK. Mckenny van de VS heeft dat mooi verwoord, kijkt met jaloezie naar Europa.

29 juni 2024 om 14:57
0

Als er enkel witte Amerikanen zouden zitten hoorde je alleen "USA! USA! USA!" Of "De-fense! De-fense!"

Wat dat betreft is de sfeer in Zuid-Amerika en dit EK (de vorige was bagger, met covid en de verspreiding over heel Europa) geweldig.

29 juni 2024 om 10:09
0

Er wonen zo een 52 miljoen latino's in de Verenigde Staten en de speelsteden van de Copa America zijn ook nog eens voor een groot deel in de zuidelijke en zuidwestelijke staten waar er relatief veel wonen.

Bizar om dan zomaar te spreken van latino's zonder green card.

29 juni 2024 om 13:40
0

Tuurlijk ik chargeer wat, er zijn er genoeg die er legaal zitten. Ik woon in Colombia, absoluut iedereen hier weet hoeveel landgenoten daar ‘met vakantie’ heen gingen om niet terug te keren. Als je doet of een grote meerderheid daar legaal is steek je je kop diep in het zand. Hier worden daar ook grappen over gemaakt, vergat even dat in Nederland niets meer gezegd mag, excuses.

29 juni 2024 om 13:55
0

Stel je niet zo aan, je reactie wordt toch niet verwijderd. Je mag het gewoon zeggen, maar mensen mogen je er ook op aanspreken als je onzin zegt. Zeker gezien de prijzen voor de voetbalkaartjes voor dit event in de US, zijn de 'illegalen' nou juist de gene die je niet in dat stadion ziet ( die kunnen zich dat überhaupt niet veroorloven). Dit zijn rijke Colombianen of Amerikanen met Colombiaanse roots.

29 juni 2024 om 14:54
0

Blijkbaar woon je pas net in Colombia. De illegale zijn juist niet de doelgroep die zo'n duur kaartje kunnen betalen.

Wat heb ik genoten van Colombia, James is bij Colombia veel beter dan bij club blijft iets mysterieus wat spelen ze flitsend mooi fris voetbal echt genoten van Colombia..

Diaz, Gakpo, Nunez en Macallister zijn in zeer goede doen bij hun nationale ploeg, hopelijk kunnen ze hun vorm vasthouden en doortrekken naar komend seizoen.

29 juni 2024 om 16:07
0

Gakpo heeft 2 goals gemaakt. Zeggen dat hij verder “in zeer goede doen” is gaat mij wat ver.

29 juni 2024 om 16:17
0

Gakpo in goede doen? Die speelt waardeloos dit EK. Dit is zeker geen Liverpool niveau.

29 juni 2024 om 19:07
0

Waardeloos? Op basis waarvan? Speelt echt prima voor Oranje tot nu toe.

30 juni 2024 om 12:09
0

Snap jouw lat al. 2 doelpunten is dus prima.
Ik overdrijf ook wel met waardeloos, maar ik vind Gakpo heel vaak een zesje, of net daaronder. Ook bij Liverpool. Oranje heeft veel spelers die uitblinken in de Eredivisie maar daar buiten zichzelf niet naar een hoger niveau kunnen tillen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren