voetbalzone

Colombia plaatst zich na penalty's voor halve finale van Copa América

Daniel Cabot Kerkdijk18 jun 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2016, 07:00
Advertentie

Colombia heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de halve finale van het toernooi om de Copa América bereikt. De ploeg van bondscoach José Pekerman was na strafschoppen te sterk voor Peru en bereikte daarmee voor het eerst sinds 2004 de laatste vier van het landentoernooi. Renato Tapia en Santiago Arias speelden het volledige duel in New Yersey: Beto da Silva bleef op de bank.

Peru kwam na dik twintig minuten spelen goed weg, toen een inzet van James Rodriguez de paal raakte. Vlak voor het einde van de tweede helft was Peru dicht bij de overwinning, maar David Ospina wist de kopbal van Christian Ramos over het doel te tikken. In de noodzakelijke strafschoppenreeks stopte Ospina de inzet van Miguel Trauco, schoot Christian Cueva over en was het Sebastian Pérez die Colombia een ronde verder schoot: 4-2.

Colombia speelt in de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Mexico en Chili. Zaterdag staat het duel tussen Argentinië en Venezuela op het programma. De winnaar neemt het op tegen de Verenigde Staten.

Bezig met laden …