voetbalzone

Colombia vreest voor salonremise en uitschakeling op Copa América

Bart Kruyt21 jun 2015, 23:00
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2015, 23:00
Advertentie

Colombia was een van de revelaties op het WK in Brazilië en strandde met vermakelijk voetbal uiteindelijk in de kwartfinales van het toernooi. De ploeg van de Argentijnse bondscoach José Pekerman werd hierdoor gezien als een van de kandidaten om de Copa América te winnen, maar Colombia dreigt al in de groepsfase uitgeschakeld te worden: zondag kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Peru. Als Brazilië vannacht gelijk speelt tegen Venezuela, dan ligt Colombia eruit.

voetbalzone

Peru is door de remise met de Colombianen door naar de volgende ronde; het is nu nog afwachten op welke in de poule de manschappen van Ricardo Gareca zullen eindigen. Peru wist voor de aftrap al dat een gelijkspel zou volstaan en ging dan ook niet op jacht naar een overwinning. Colombia had wél drie punten nodig en schoot uit de startblokken. Radamel Falcao kreeg al vroeg in het duel een goede kans om de score te openen, maar Pedro Gallese redde uitstekend. Pablo Armero schoot even later net naast.

De intenties van Colombia waren dus wel duidelijk, maar na de veelbelovende openingsfase zakte de nummer vier van de FIFA wereldranglijst terug. Peru vocht voor wat het waard was en de wedstrijd lag veelvuldig stil vanwege overtredingen en de daarbij horende blessurebehandelingen. Peru kon tevreden zijn over de eerste vijfenveertig minuten en kwam kort na de pauze bijna op voorsprong, maar David Ospina voorkwam dat Joel Sánchez de score in beweging bracht. Aan de overkant kreeg Falcao een aardige kopkans, maar de overtuiging ontbrak.

Falcao speelde weer erg teleurstellend en na ruim een uur spelen maakte el Tigre plaats voor Jackson Martínez. Hij had bij zijn eerste balcontact direct een assist op zijn naam moeten schrijven, maar zijn pass was te scherp, waardoor Gallese kon ingrijpen. De keeper hield ook James Rodríguez van het scoren af en uit de hoekschop die volgde ontstond weer gevaar, maar ook nu kwam Colombia (met PSV'er Santiago Arias overigens in de basis) niet tot scoren. In blessuretijd hielp Martínez nog een grote kans om zeep en daarom moeten de Colombianen nu hopen dat Brazilië wint of verliest van Venezuela; eindigt het treffen in een gelijkspel, dan is Colombia uitgeschakeld. Brazilië heeft aan een remise echter voldoende om Groep C te winnen en Venezuela zal bij een gelijkspel ook doorbekeren. Een salonremise dreigt.

Bezig met laden …