voetbalzone

Colombiaans icoon Freddy Rincón (55) overleden na ernstig auto-ongeluk

Jeroen van Poppel14 apr 2022, 07:57
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2022, 07:57
Advertentie

Freddy Rincón is op 55-jarige leeftijd overleden. De voormalig international van Colombia lag na een auto-ongeluk met zwaar hersenletsel in het ziekenhuis. Rincón, die 84 interlands speelde voor zijn land, kwam in botsing met een bus in Cali, de derde stad van het Zuid-Amerikaanse land. De buschauffeur en alle vijf inzittenden van de auto, onder wie Rincón, zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij is bezweken aan zijn verwondingen.

“Freddy Rincón is met zwaar hersenletsel aangekomen en gaat direct geopereerd worden. Zijn toestand is zeer kritiek”, liet een woordvoerder van het Imbanico ziekenhuis eerder deze week weten. Rincón reed met vier anderen rond vijf uur ‘s ochtends in de buurt van Estadio Pascual Guerreo in Cali. Daar kwam de auto in een ongeluk terecht met een naderende bus. Op beelden is te zien dat de auto daar zwaar gehavend uit gekomen is.

Rincón is een voetbalicoon in Colombia, het land waarmee hij onder meer de WK’s van 1990, 1994 en 1998 speelde. De middenvelder begon zijn loopbaan in eigen land, waarna hij via Brazilië midden jaren negentig terechtkwam bij Napoli en Real Madrid. Laatstgenoemde club betuigde na het ongeval op Twitter zijn medeleven. Rincón sloot zijn loopbaan af in Brazilië, waar hij ook nog werkte als coach, maar de oud-voetballer was al bijna tien jaar niet meer actief in het voetbal.

De Colombiaanse voetbalbond reageert geschokt op het overlijden van Rincón. "De Colombiaanse voetbalbond betreurt de dood van Freddy Eusebio Rincon ten zeerste en betuigt zijn medeleven aan zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijd", valt te lezen in een officiële verklaring. "Dit is een groot verlies voor zijn familie en vrienden, en een groot gemis voor de sport. We zullen hem missen, maar gedenken hem met de grootst mogelijke genegenheid, waardering, respect en bewondering."

Bezig met laden …