Colorado Rapids verslaat San José en treft mogelijk Beckham in finale

Daniel Cabot Kerkdijk14 nov 2010, 07:16
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2010, 07:16

Colorado Rapids heeft zich als eerste club voor de eindstrijd van de MLS Cup, de eindstrijd van de Major League Soccer in de Verenigde Staten, geplaatst. Een 1-0 overwinning op San José Earthquakes was zaterdag lokale tijd voldoende om de finale van 21 november in Toronto te bereiken.

Omar Cummings maakte twee minuten voor rust de winnende treffer en bezorgde zijn ploeg daarmee het toegangsbewijs voor de finale. De aanvaller uit Jamaica is dit seizoen belangrijk met veertien doelpunten en twee assists. Voor Colorado Rapids is het de eerste keer sinds 1997 dat men zich voor de algehele finale plaatst.

Colorado Rapids eindigde als vijfde in de Western Conference en San José zelfs een stek lager, maar in de algehele stand van de MLS eindigden beide teams bij de eerste acht. In de finale is FC Dallas of Los Angeles Galaxy de opponent. De ploeg van David Beckham verloor vorig jaar de eindstrijd van Real Salt Lake.