Europa League-lotingZiggo Sport

Commentator bij Europa League-loting wekt grote frustratie bij voetbalfans

Jeroen van Poppel30 aug 2024, 15:34
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2024, 17:34
Advertentie

De nieuwe opzet van de loting voor de competitiefase van de Champions League en Europa League is voor iedereen wennen. Vrijdagmiddag ging niet alles goed bij de uitzending van Ziggo Sport van de Europa League-loting. Commentator John van Vliet haalde tot frustratie van de tv-kijkers een aantal zaken door elkaar.

Clubs die deelnemen aan de nieuwe competitiefase van de Europese toernooien spelen voortaan acht wedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders.

Er is geen sprake meer van een thuis- en uitduel tegen dezelfde club. In het commentaar op Ziggo Sport werden de thuis- en uitduels diverse keren met elkaar verward door Van Vliet.

Zo sprak de commentator van een prachtig thuisduel voor FC Twente tegen Manchester United. De Enschedeërs spelen in plaats daarvan juist een uitduel op Old Trafford tegen de ploeg van Erik ten Hag.

Ook sprak Van Vliet over een uitwedstrijd voor Ajax tegen Lazio, terwijl de Amsterdammers de Italianen juist ontvangen in de Johan Cruijff ArenA.

Het leidt tot veel reacties op X, waar mensen zich beklagen over de commentator.

"Die Ziggo-commentator zegt alles verkeerdom hè?", zo luidt de conclusie van iemand. "Hij blijft het ook gewoon fout uitspreken", reageert een ander.

Bezig met laden …