voetbalzone

Commentator breekt wereldrecord met kreet van 26 seconden

Bart Kruyt26 sep 2011, 11:45
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2011, 11:45
Advertentie

In Zuid-Amerika en in sommige Zuid-Europese landen is het haast traditie dat commentatoren doelpunten vieren met hartstochtelijk gebrul, maar ook in Roemenië houdt men daar wel van. Ilie Dobre, die voor de nationale staatsomroep werkt, heeft sinds kort een wereldrecord op zijn naam staan. De commentator produceerde de langste ‘goooooooal’ ooit gemeten.

Dobre deed al in juli verslag van de Europa League-wedstrijd tussen Gaz Metan en het Finse KUPS en vierde een doelpunt van de Roemeense thuisploeg met een kreet die 26 seconden duurde. Besloten werd om te kijken of dit een wereldrecord was en dat bleek inderdaad het geval te zijn. De langste ‘goooooooal’ ooit stond op naam van een Argentijn, die het negentien seconden vol hield.

Dobre is al sinds 1994 op de Roemeense radio te horen en zegt zijn stem goed te onderhouden, door niet te roken en niet te drinken. “Ik luister ook vaak naar het commentaar bij Braziliaanse, Argentijnse en Spaanse wedstrijden en wist dat ik dit record kon breken”, zei de toch wel vereerde commentator. Naast het radiowerk schrijft Dobre ook sportboeken.

Bezig met laden …