voetbalzone

Commotie in aanloop naar Brazilië-Chili: ‘Ongepast en onvolwassen’

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2014, 23:05
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 23:05
Advertentie
voetbalzone

Bij de Braziliaanse voetbalbond (CBF) is men niet te spreken over de uitlatingen van Alexis Sánchez, daags voor de ontmoeting tussen Brazilië en Chili in Belo Horizonte. De aanvaller gaf te kennen dat hij zich zorgen maakt over eventuele beslissingen van Howard Webb. “Maar goed, we zullen het wel zien.” Daarmee gaf hij impliciet aan te vrezen voor beslissingen in het voordeel van Brazilië.

“Dit onderwerp aankaarten is ongepast en onvolwassen. Dit soort van druk opleggen grenst aan het belachelijke”, reageerde CBF-communicatiedirecteur Rodrigo Paiva. “Het toont een gebrek aan respect tegenover de FIFA, de arbitrage, de Braziliaanse selectie en het Braziliaanse volk. Brazilië heeft de scheidsrechter niet nodig om een competitie te winnen.”

Er is dit WK al flink wat kritiek geweest op de arbitrage. Dat begon al in de tweede wedstrijd, tussen Kameroen en Mexico. De Colombiaanse assistent-scheidsrechter Humberto Clavijo ging tweemaal in de fout en werd daarna geschorst door de FIFA. Ook het optreden van Yuichi Nishimura in het openingsduel tussen Brazilië en Kroatië was niet verschoond van missers en twijfelachtige beslissingen.

Bezig met laden …