voetbalzone

‘Compliment dat hij zich bij hele Nederlandse top in kijker heeft gespeeld’

Daniel Cabot Kerkdijk08 aug 2014, 10:30
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2014, 10:30
Advertentie

FC Twente en PEC Zwolle kwamen vrijdagmorgen met witte rook over de transfer van Kamohelo Mokotjo naar Enschede. De 23-jarige middenvelder speelde één seizoen in Zwolle en had een groot aandeel in de meest succesvolle jaargang uit de geschiedenis van de club. In totaal kwam hij tot 27 wedstrijden in de Eredivisie, daarin wist hij tweemaal het net te vinden.

voetbalzone

PEC krijgt voor de transfer van Mokotjo naar eigen zeggen de hoogste transfersom uit de clubhistorie, maar doet geen uitspraak over het bedrag. Het gaat naar verluidt om anderhalf miljoen euro, waarvan ex-werkgever Feyenoord veertig procent krijgt. “Het mag duidelijk zijn dat wij Kamohelo gaan missen. Zowel op het veld als daarbuiten heeft hij een fantastische indruk gemaakt”, claimt Gerard Nijkamp, technisch directeur, via de officiële kanalen van PEC.

“Dat hij daarmee zichzelf in de kijker gespeeld heeft bij de hele Nederlandse top, is een groot compliment voor Kamohelo maar ook voor onze club. Het zegt veel over de ontwikkeling van PEC Zwolle, waar spelers een podium krijgen om zich verder te ontwikkelen.” Zaakwaarnemer Rob Jansen wilde niet aangeven of Mokotjo bij PSV in beeld was, maar verzekerde wel dat Ajax nooit concreet is geworden. Dit omdat de Amsterdamse club de interesse koppelde aan een eventueel vertrek van Daley Blind, die voorlopig bij de regerend landskampioen lijkt te blijven.

Bezig met laden …