voetbalzone

Compliment voor ontslagen Schreuder: 'Zijn kritiek op mij was terecht'

Matthijs van Laar07 sep 2015, 15:40
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2015, 15:40
Advertentie

Jesús Corona kreeg in de slotweek van de transferperiode zijn gewenste toptransfer. FC Porto besloot de interesse in het Mexicaanse toptalent door te zetten en legde 10,5 miljoen euro op tafel voor de smaakmaker van FC Twente. Die zegt nu in een interview met de Mexicaanse krant Excelsior veel te hebben opgestoken gedurende zijn periode in Enschede.

voetbalzone

Corona kwam in 2013 als groot talent binnen bij Twente, maar bleek toch vooral een ruwe diamant die nog bijgeslepen moest worden. “Ik heb heel wat tegenslagen gehad, maar die wilde ik overwinnen”, zegt de jongeling. “Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik er hard voor moest werken en dat heeft me nu een transfer opgeleverd naar de grootste club van Portugal.”

Speciale dank gaat daarbij uit naar de inmiddels ontslagen Alfred Schreuder, die Corona zelfs kortstondig terugzette naar het beloftenelftal. “Zijn kritiek op mij was terecht. Ik probeer nu iedere dag goed mijn lichaam te passen, zodat ik goed voor de dag kom. Ik heb mijn fouten geaccepteerd en geprobeerd ervan te leren. Mijn komst naar Portugal zie ik als een beloning.”

De Draken hadden Corona al langere tijd op het oog, maar besloten na zijn prestaties op de Copa América én de Gold Cup om definitief toe te slaan. “Dat heeft natuurlijk een rol gespeeld. Porto bekijkt een speler eerst twintig keer voor ze toeslaan. Mijn deelname aan die toernooien heeft ze overtuigd.”

Bezig met laden …