voetbalzone

Complimenten voor 'assistkoning' Willems: 'Dat is heel knap van hem'

Bart Kruyt10 feb 2015, 13:45
Laatst bijgewerkt: 10 feb 2015, 13:45
Advertentie

PSV is tevreden over de ontwikkeling van Santiago Arias en beloonde de vleugelverdediger maandag met een nieuw contract, dat tot de zomer van 2019 doorloopt. De rechtsback is met zijn enorme aanvallende drive een belangrijke schakel in het team van trainer Phillip Cocu, maar heeft een stuk minder assists dan zijn collega aan de overkant van de verdediging.

voetbalzone

Jetro Willems was dit seizoen al de aangever bij acht doelpunten van PSV, terwijl de 'assistteller' van Arias op twee staat. "Het is heel knap dat Jetro al acht keer een goal heeft voorbereid", zegt de Colombiaan tegen De Telegraaf. "Ik probeer ook waar mogelijk de aanval te ondersteunen, maar mijn eerste taak is om te verdedigen. Ik concentreer me in de eerste plaats op mijn kerntaak."

Arias is in ieder geval wel altijd op zoek naar ruimte om aan te vallen. "Die kwaliteit heb ik altijd gehad en ik zorg ervoor altijd goed fit te zijn om mijn rushes uit te kunnen voeren", zegt hij. "In Nederland krijg ik vaak de kans om mee naar voren te gaan." Arias is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV en speelde tot dusver 44 competitiewedstrijden in de Eredivisie.

Bezig met laden …