voetbalzone

'Complimenten voor Koeman, hij heeft door die onzin heen gekeken'

Matthijs van Laar25 jan 2016, 15:30
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2016, 15:30
Advertentie
voetbalzone

Ian Holloway is niet verrast door de stormachtige entree van Charlie Austin bij Southampton. De spits, die deze maand overkwam van Queens Park Rangers, luisterde zaterdag zijn debuut voor the Saints op met het winnende doelpunt tegen Manchester United. “Waarom zou me dat verbazen?”, vraagt de momenteel werkloze coach zich af op Sky Sports.

Wat Holloway meer verbaast, is dat er niet eerder een club is geweest die Austin weg heeft geplukt bij QPR, dat tenslotte vorig seizoen degradeerde naar de Championship. “Behoudens Harry Kane heb ik het afgelopen anderhalf jaar geen betere Engelse spits gezien. Vergeet niet dat Austin vorig seizoen achttien keer scoorde in een elftal dat laatste werd. Als je dat kunt, moet je behoorlijk speciaal zijn.”

Waar Austin Manchester United de das om deed, had hij wat Holloway betreft eigenlijk vóór the Red Devils moeten spelen. “United bakt er helemaal niks van voorin, waarom hebben ze hem niet gehaald? Ik zal je vertellen waarom: Austin is geen grote naam. Om de een of andere reden valt hij niet in het pulletje bij de topclubs. Sommige spelers hebben daar last van. Ik word daar ziek van.”

Ronald Koeman verdient volgens Holloway dan ook een groot compliment. “Hij kijkt door al die onzin heen. Er is weinig verschil tussen Alan Shearer en Austin. Shearer ontwikkelde zich als jongeling misschien iets sneller, maar het zijn allebei ouderwetse aanvallers uit de hoogste categorie. Waar Austin ook gespeeld heeft, hij scoort altijd één goal per twee duels. Dat is een fenomenaal gemiddelde. Ik ben erg blij voor hem.”

Bezig met laden …