voetbalzone

Complimenten voor Real-aanwinst: ‘Hij heeft zich zeer snel ontwikkeld’

Peter Nusselder01 apr 2015, 14:10
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2015, 14:10
Advertentie

Het was al duidelijk dat Danilo de overstap van FC Porto naar de echte Europese top zou maken en inmiddels is het definitief: de rechtsback speelt komend seizoen voor Real Madrid. Porto-trainer Julen Lopetegui is van mening dat de Braziliaan de transfer verdiend heeft en gunt Danilo het beste.

voetbalzone

“Dit jaar was het zijn streven om zich op alle vlakken te verbeteren: tactisch, fysiek en qua concentratie. Danilo heeft eraan bijgedragen dat wij er als team op vooruitgegaan zijn en dat we gegroeid zijn”, looft Lopetegui de 23-jarige vleugelverdediger in gesprek met AS. “Hij heeft zich zeer snel ontwikkeld, omdat hij begreep wat we van hem vroegen en hij bij Porto steeds beter wilde worden.”

Het is voor Lopetegui geen probleem dat hij een van zijn beste spelers kwijtraakt; hij wist van tevoren dat dit zou gebeuren. “We kennen het beleid van de club, een coach moet zich daaraan gewoon aanpassen.” De Spaanse oefenmeester ziet er ook de voordelen van in dat Danilo voor ruim dertig miljoen euro verkocht wordt. “Dit geeft ons de kans om weer met jonge spelers te werken, die we beter kunnen maken.”

Bezig met laden …