voetbalzone

Concurrent Oranje hoopvol: ‘Dat zou ons een fantastische kans geven’

Peter Nusselder25 apr 2015, 13:11
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2015, 13:11
Advertentie

Zo goed als de prestaties van het Nederlands elftal afgelopen zomer waren tijdens het WK in Brazilië, zo dramatisch waren vervolgens de resultaten tijdens de EK-kwalificatiereeks: op bezoek bij zowel Tsjechië als IJsland ging de ploeg van bondscoach onderuit, met als gevolg dat Oranje nu op de derde plaats staat. Op 12 juni nemen koploper Tsjechië en de IJslanders het tegen elkaar op.

voetbalzone

Voor Swansea City-middenvelder Gylfi Sigurdsson betekent dat een korte zomerstop, omdat hij amper een week later alweer met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint bij zijn club, maar dat heeft de international van IJsland graag over voor mogelijke deelname aan het EK van 2016 in Frankrijk. “Kwalificatie voor een eindtoernooi lukt ons niet jaarlijks, dus ik stel mijn vakantie graag uit”, vertelt Sigurdsson aan de South Wales Evening Post.

“Het duel met Tsjechië wordt gigantisch belangrijk. Het is de nummer één tegen de nummer twee. Zij staan een punt voor, dus het is een geweldige kans voor ons om de eerste plaats over te nemen. Als dat lukt, hebben we alles in eigen hand.” Ook met een gelijkspel zou IJsland overigens tevreden kunnen zijn, gezien de voorsprong van vijf punten op Oranje. “Als we daar niet verliezen, geven we onszelf een fantastische uitgangspositie voor de laatste vier groepswedstrijden.”

Bezig met laden …