voetbalzone

Concurrent van De Ligt ontevreden over reserverol bij Bayern München

Bart DHanis12 apr 2024, 12:47
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 21:29
Advertentie

Dayot Upamecano is ontevreden bij Bayern München, zo blijkt uit informatie van Bild Sport. De Franse verdediger moet de laatste tijd steeds vaker genoegen nemen met een reserverol en is daar niet van gediend.

Upamecano heeft om een gesprek gevraagd met de leiding van Bayern München. Hij wil de club niet per se verlaten, maar maakt zich wel zorgen om de huidige situatie.

De 25-jarige mandekker moet steeds vaker genoegen nemen met een plekje op de bank. Thomas Tuchel verkiest Matthijs De Ligt en Eric Dier doorgaans steeds vaker boven Upamecano.

Tuchel vertrekt weliswaar na dit seizoen, dus weet Upamecano dat er nog van alles mogelijk is komend seizoen. Hij kan zich weer in de kijker spelen bij een nieuwe trainer.

Toch kan de international van Frankrijk rekenen op interesse uit het buitenland. Volgens Bild Sport houden Manchester United, Chelsea en Paris Saint-Germain de situatie van Upamecano in de gaten.

Upamecano werd door Tuchel geslachtofferd na het duel met Lazio in Rome (1-0 verlies). De verdediger maakte geen goede indruk en werd zelfs gewisseld. Die week erna kreeg De Ligt de voorkeur.

Upamecano reageerde tegenover Canal+ op zijn optreden tegen de Italiaanse club. “Ik probeer de analyseren wat ik goed en fout doe, maar ik was naar mijn idee niet veel slechter dan de rest.”

Bezig met laden …