voetbalzone

CONMEBOL schorst arbiters na optreden tijdens Argentinië - Brazilië

Yanick Vos18 nov 2021, 10:55
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2021, 10:55
Advertentie

De Uruguayaanse scheidsrechters Andrés Cunha en Esteban Vega zijn door de CONMEBOL geschorst. Zij krijgen voorlopig geen wedstrijden toegewezen naar aanleiding van hun optreden tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Argentinië en Brazilië (0-0). De scheidsrechter en videoscheidsrechter hebben ‘ernstige fouten’ gemaakt.

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond maakt niet bekend om welke fouten het gaat. De arbitrage baarde opzien door na ruim een halfuur spelen Argentijns international Nicolás Otamendi niet te straffen voor een elleboogstoot in het gelaat van de Braziliaanse buitenspeler Raphinha. Cunha deelde geen kaart uit en ook de VAR greep niet in. Bondscoach Tite vond het onbegrijpelijk dat de actie van Otamendi onbestraft bleef.

“Het is onmogelijk om die elleboogstoot niet te zien. Of het van grote invloed was geweest op de wedstrijd? Dat durf ik niet te zeggen”, zei Tite na afloop tijdens de persconferentie. “Een VAR op het hoogste niveau kan niet zo te werk gaan. Onbegrijpelijk”, foeterde de bondscoach. Raphinha, buitenspeler van Leeds United, liep bij de actie een bebloed gezicht op, maar kon de wedstrijd desondanks voortzetten.

Bezig met laden …